خاصیت ضد افسردگی گوجهفرنگی
روانپزشکان در یک مطالعه جدید ادعا کردهاند که خوردن چند نوبت گوجهفرنگی در هفته، احتمال بروز علائم افسردگی را تا حدود 50 درصد کاهش میدهد. این متخصصان با بررسی اطلاعات مربوط به وضعیت بهداشت روانی و عادات تغذیهای در یک هزار مرد و زن 70ساله و مسنتر به این نتایج دست یافتهاند. به نوشته روزنامه دیلی میل، نتایج این مطالعه تایید میکند افرادی که در طول هفته دو تا شش نوبت گوجهفرنگی مصرف میکنند 46درصد کمتر از اشخاصی که کمتر از یک نوبت در هفته گوجهفرنگی میخورند در معرض ابتلا به افسردگی هستند. این بررسی همچنین نشان میدهد که خوردن روزانه گوجهفرنگی خطر ابتلا به افسردگی را 52درصد کاهش میدهد. این متخصصان تاکید کردند که سایر میوهها و سبزیها در این زمینه به اندازه گوجهفرنگی مفید و موثر نیستند و تاثیرات مشابه در کاهش خطر بروز افسردگی ندارند. به گفته کارشناسان تغذیه و سلامت، گوجهفرنگی منبع غنی از آنتی اکسیدانهایی است که از بدن در برابر برخی از بیماریها حفاظت میکنند. خوردن مواد غذایی دیگری چون کلم پیچ، پیاز، هویج یا کدو حلوایی تاثیر چندانی در بهبود سلامت روانی ندارند یا کاملا بیتاثیر هستند. گوجهفرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی موسوم به لیکوپن است که این میوه جالیزی را قرمز رنگ میکند و در عین حال در کاهش خطر بروز سرطان پروستات و حملات قلبی تاثیر چشمگیر دارد. گروهی از متخصصان چینی و ژاپنی به سرپرستی دکتر کایجون نیو از کارشناسان علوم پزشکی دانشگاه طب تیانجین در چین در این مطالعات به بررسی تاثیر لیکوپن روی بهداشت روانی افراد پرداختند. آنها تاثیر لیکوپن را در کاهش استرس اکسیدیته یا آسیب احتمالی به نورونهای سالم ارزیابی کرده و به نتایج فوق دست یافتند. آنها میگویند هنوز دقیقا مطمئن نیستند که تاثیر ضد افسردگی گوجهفرنگی به طور مستقیم با لیکوپن مرتبط باشد و انجام مطالعات بیشتر برای شناخت جزئیات این ارتباط ضروری است.
آرمان