امگا -3 چيست ؟ 

 

 

نام امگا 3 را به اسيد چرب ضروري غير اشباع مي گويند كه  پيوند دوگانه آن روي كربن شمار3  باشد.
اسكيموها با ديگر انسان ها تفاوتي مهم در روش زندگي ورفتارهاي تغذيه دارند ، زيرا آنان به علت نداشتن زمين براي كشت ، فاقد محصولات گياهي بودند و براي همين است كه   تغذيه آنان متشكل از ماهي و گوشت حيوانات شكاري پرچرب است . دانشمندان تاكيد بر اين دارند كه مصرف چربي بايد 25% انرژي مصرفي هر انساني را تشكيل دهد ، ولي اسكيموها 70% انرژي مصرفي شان را چربيهاي حيوانات تشكيل مي دهد . با وجود اين گونه تغذيه پرچربي و گوشت فراوان ، آمار سكته قلبي و مغزي و لخته شدن خون و انسداد عروق آن ها خيلي كمتر از ديگر ساكنين كره خاكي است  ، بررسي روش تغذيه اسكيموها  نشان داده  كه اسيد چرب امگا -3 كه در گوشت و چربي اين حيوانات است ، مانع سكته مي شود .
در نتيجه اين بررسي ها ، حقيقت پنهان اين را كشف كردند كه راز سلامتي آن­ها در بالا بودن مقدار امگا 3 در  خون آنها بوده  كه از نوع تغذيه آنها سرچشمه گرفته است .
 بدن انسان نمي تواند اين اسيد چرب را بسازد ( جزو اسيد هاي چرب ضروري به حساب مي آيد) و بايد آن را از منابع غذايي دريافت كند .
و اين اسيد چرب نقش خيلي مهمي در كاهش كلسترول و منع لخته شدن خون و بالاخره جلوگيري از وقوع سكته هاي قلبي دارد .   
متاسفانه فرهنگ غذايي ما ايرانيان بر چلوكباب وچلومرغ پايه گذاري شده و امروزه نيز به سوي تغذيه غلط تمدن غرب حركت كرده ايم كه نام آن را فست فود يا غذاي آماده سريع گذاشته اند .
ماهي ها وديگر غذاهاي دريايي  براي شب عيد و مناسبات خاصي در نظر گرفته شده است به طوري كه آمار نشان مي دهد متوسط سرانه مصرف ماهي در ايران كمتر از 5 كيلوگرم در سال است و متوسط عمرفرد  ايراني 67 سال است  .
اين در حالي است كه  متوسط مصرف سرانه ماهي در ژاپن 65 كيلو گرم در سال بوده و متوسط عمر ژاپني ها 87 سال است.
ژاپني ها از علوم ديگران استفاده كردند ، ولي از غذاهاي سنتي و سالم اجداد خود رو برنگرداندند  .
آزمايش خون اسكيموهاي ماهي خوار: 
اسيد چرب امگا 3 فراوان.
كلسترول خوب L.D.H زياد .
كلسترول بد L.D.L خيلي كم.